mandag den 2. juli 2012

Fucking what ?

Tror du på spøgelser ?

"Der er mere mellem himmel og jord" - hvor ofte har man ikke hørt denne åndssvage sætning ?
Jeg synes ikke at jeg normalt render rundt og oplever ting, som får mig til at tænke på noget "overnaturligt" eller "spooky", men i fredags, oplevede jeg på mit arbejde noget lidt underligt.


Jeg vil inden jeg fortæller om episoden, lige fortælle lidt om stedet.
Jeg arbejder på en døgnbehandling for misbrugere og dobbeltdiagnosticerede. Vi holder til i en gammel 2-længet gård hvortil der også hører 2 mindre huse til......Jeg er ikke sikker på ejendommens alder og hvad den tidligere har været brugt til, men jeg kan forestille mig at det er en gammel gård, men er ikke sikker.
Jeg har arbejdet som nattevagt på stedet, i ca. 4 år og har da et par gange tidligere oplevet nogle lidt underlige episoder, men har bare slået det hen med at det bare er min hjerne som har spillet mig et pus, eller at der har været en helt naturlig forklaring. Også flere af stedets beboere, har i årenes løb, fortalt om underlige oplevelser - og et par af mine kollegaer lige så. Men så længe jeg ikke selv har oplevet noget, så er jeg lidt sværere at få overbevist om at der sker noget.
Min tidligere ferieafløser, fortalte mig engang, at han et par gange har oplevet en hvidklædt ung pige, har stået ved siden af hans seng om natten i vagtrummet...Hun stod bare og stirrede på ham.
En anden kollega, har oplevet at en skygge er "gået" forbi ham, da han en morgen stod og børstede tænder på badeværelset. Det er personalets badeværelse og det var en tidlig morgen, hvor dagholdet endnu ikke var mødt ind og hvor resten af huset stadig lå og sov.
Og nogle tidligere beboere prøvede at lege "ånden i glasset". Glasset skulle ha begyndt at bevæge sig og siger på et tidspunkt, at de skal gå over til nattevagten og at han allerede ér vågen. Da en af pigerne skræmt, farer over for at banke nattevagten op, er han rigtigt nok allerede stået ud af sengen og er ved at tage tøjet på......Det var midt om natten.

Der har de sidste 7 år, været 2 dødsfald på stedet..Den ene hængte sig og den anden døde af sygdom..Ikke at dette nødvendigvis har noget med episoderne at gøre - men når man oplever flere og flere ting, så kommer man alligevel til at tænke på det.


Egne oplevelser.

Jeg selv har tidligere oplevet et par underlige ting. Bl.a så lød der for længe siden et hårdt "bump" på min dør ind til "medicin-vagten" hvor jeg sover. Jeg står op og åbner døren, men der var intet. Det var midt om natten og ingen var vågne.
2 gange har jeg oplevet, at vores klima-anlæg i "medicinvagten" midt om natten er startet af sig selv - på fuld knald.....Og anlægget har ikke været indstillet på nogen termostat eller lign. - og var det tilfældet at anlægget f.eks var indstillet til at gå igang når temperaturen oversteg f.eks 22 grader, så ville det jo også gå igang om dagen, hvor der jo er varmere.
En anden gang jeg var nede i stue-etagen om natten, hørte jeg pludselig skridt ovenpå. De startede nede i den ene ende og gik hen over hele etagen ovenpå - vel ca 30 meter....Jeg tænkte "hvem dælen er nu stået op" og jeg går derop med det samme - men der er mørkt og helt stille og tomt. Altså der var ingen deroppe.

I fredags oplever jeg så det mest mystiske.......Og oplever det faktisk sammen med en af beboerne.
Klokken er 1 om natten og det banker på døren til "medicin-vagten"....Jeg står op og åbner døren.
Udenfor, står en af beboerne og fortæller at hun skal en tur på psykiatrisk og at der er en taxa påvej for at hente hende.......... Jeg står og snakker med hende og pludselig starter der noget højt musik i mit rum. Ja musik er så meget sagt - det var noget dystert horn-musik - nærmest sådan noget munkeagtigt. Musikken var rimelig høj, og vi kunne simpelthen ikke lokalisere hvor den kom fra. Det virkede som om at det var selve rummet der spillede - altså vi kunne ikke lokalisere lyden, som kommende fra hjørnet eller noget i den stil. Det var som om at selve rummet var højttaleren...... Jeg gik hen og lyttede til om en af de bærbare computere tilfældigvis lå tændt i en af taskerne - men de var tavse......Jeg beder beboeren tænde lyset i rummet og i det hun trykker på kontakten, stopper musikken - som om at hun på kontakten slukkede for den......Rimelig spooky at vi var 2 som oplevede dette.
Jeg står op for, sammen med hende for at vente på taxaen.....Jeg kigger ud på vores mørke p-plads og ser et lys nede i vores bus. Lyset forsvinder - ligesom det "fades" ud og efterlades som 2 orange lys. De ligner nærmest 2 cigaret-gløder som er "suget op"....Jeg tænker "what - er nogen brudt ind i bussen". Jeg blir stående lidt og kigger, om lyset går ud, men det gør de ikke....... Jeg tager en lommelygte og render derud for at se hvad der foregår. .....Hmmm der er ingen lys da jeg kommer derud - og jeg var igen ikke den eneste som så det oppe fra vinduet.........Da jeg kommer ind igen og kigger ud af samme vindue, er de 2 orange lys, heller ikke synlige derfra mere......
Nå jeg går i seng igen............
Om formiddagen skal jeg hente noget i min egen bil.......Da jeg kommer ud i bilen, er bakspejlet faldet af og ligger i bunden af bilen......Altså hvor tit sker det lige at et bakspejl af sig selv, falder af bare sådan ? Det hang sgu ikke løs eller noget....Og så samme nat som jeg/vi oplevede de andre ting også.......Kan som krydderi nævne, at jeg på mit bakspejl har en djævel hængende og dingle.
Underlige ting, som jeg har prøvet at finde en rationel forklaring på - men det er ikke rigtig lykkedes endnu :-)

Så ja - måske ér der mere mellem himmel og jord.