onsdag den 20. juni 2012

En nation af stavespassere.

Vil med det samme slå fast at dette indlæg ikke er lavet for at jorde ordblinde.......Det er vist mere lavet for at jorde den almene stavespasser - for dem er der da vist ved at være ret mange af efterhånden.
Nu lever vi i den digitale tidsalder, hvor en stor del af livet leves på nettet - --- ja det er sgu da i grunden sørgeligt i sig selv - men sådan er det nu engang. Og når nu man er meget på nettet, så kan man jo ikke undgå at lægge (ikke ligge) mærke til hvor ringe folk staver - specielt fordi jeg selv er 100% perfekt og aldeles uden nogen som helst fejl.....
På Facebook, på diverse fora, i mails osv....Folk staver af LORT. Og folk kan ikke hitte rede i endelser, nutid/datid osv......
Læs nedenunder og tag ved lære......ja hov forresten - husk ham i skolen er en lærer og ikke en lære. Men hvad lærer han/hun fra sig ? Hvert fald ikke stavning......Eller er folk bare blevet "dummere" eller mindre "lærenemme" end de var for år tilbage ? Eller er det mon fordi at man bare er blevet fuldstændig ligeglade med med stavning og ikke ser det at kunne stave, som særlig relevant ?


"Jeg for" - NEJ det hedder "Jeg får" din spade......
"Jeg syntes" - nej det hedder "jeg synes" , med mindre vi taler datid.
"Jeg kommer sener" - hvad gør du ? Mener du ikke "senere" ?
"Irreterende" hedder "irriterende"...Men denne laver jeg selv - indtil jeg ser det skrevet :-)))
"Jeg skal ud og spise" -Ja så skal du både ud + du skal spise...Det mest almindelige er  "jeg skal ud at spise".


"Sikket flot billed" - Nej det er et billede !
"Min ynglings-ret" - hmm makabert.....Håber du mener "yndlings-ret"
"Det er sku for dårligt" - nej nej, det hedder "sgu" og er sammensat af "så Gud"...."Sku" opstår af "skulle".
"Jeg lagde og sov" - med mindre du lagde æg + sov, så hedder det altså "jeg lå".
"Jeg krydser finger for dig" ------ imponerende at kunne krydse en enkelt finger...Prøv 2 fingre næste gang.
"Jeg køre i min bil" - Nej du "kører i din bil"
"Jeg har fået afvide" --- af hvide ? Eller har du fået "at vide" ?



"Gjordt" ----- Den gode gamle "Den som staver D i gjort, han skal ha sin ende smurt.
"Posetiv" ----- Et stativ til skraldeposen ? Tror du mener "positiv".
"Jeg har ondt i mit hovede" ----- Nej du har formentlig ondt i dit hoved.
"Dum som et brædt" ------ Nej det hedder "bræt"
"Du ved udemærket" - at det hedder "udmærket" ;-)
Lykkes og lykkedes. Kender du forskellen ? Fremtid og datid ? Nutid og datid ?

Nå jeg hare ike fler i hovedet lie nu, men smidder lit fler op sennere........:-)))

Der findes et hav af stavefejl, som er til at krumme tæer over, men jeg blev sgu lige blank, da jeg skulle lave indlægget.
Smid gerne "stavefejl" i kommentarfeltet nedenunder......Bare ikke fejl du finder i mine indlæg- haha.

tirsdag den 19. juni 2012

Nyhederne.

Tidens nyheder.

Bendtners bøde for at flashe sine underbukser....... Ca 700.000,- og 1 spilledags karantæne for, at flashe sine underbukser med navnet på en bookmakers navn.........Hvad sker der lige for UEFA........
Sammenlignet med de bøder som en klub får for tilskueruroligheder, racisme osv, så er bøden jo helt ude af proportioner....
Måske bookmakeren skulle betale bøden for Bendtner ? Reklameværdien overgår jo langt beløbet - også selvom Bendtner sikkert har fået en god sjat for at vise navnet. Man må da sige at bookmakeren fik sig en glimrende reklamesøjle i dette tilfælde.



Nu vi er ved fodbolden.......Jeg fatter sgu ikke det danske landshold...... "Vi er stolte" siger de næsten alle spillere.....Øh stolte ??? Sikke ambitioner de må have haft for slutrunden......Ja jeg ved da godt at gruppen med Tyskland, Holland og Portugal var en hård gruppe, men ville det have været meget bedre at være i gruppe med hold som f.eks Italien, Spanien, England, Frankrig eller hvad ? Ville de med deres spil, kunne have slået et af disse hold ? Næh jeg tror det sgu næppe....... Mange personlige fejl på meget kritiske steder på banen og aldeles uopfindsomt og nærmest idéforladt angrebsspil, ville næppe have bragt dem længere, uanset hvilke hold de måtte have mødt.
"Vi er stolte"...Ja det siger jo så lidt om forventningerne til egne præstationer...........


"Voice" - Danmarks største stemme.....Felix som vært ??? Neeeeiiiiiiiii..........Jeg gider ham bare NOT.......Men nå - så ved jeg da i det mindste hvad jeg ikke skal se.
Den pjuskede dengsedreng er bare ikke lige min kop te...Enhver svigerfars mareridt.
Skulle min datter om 10 år, komme hjem med en som minder om ham, så gør jeg hende sgu arveløs.

"Jeg kan vinde wimbledon" står der i dag på ekstrabladet.dk. Udtalt af Caroline Wozniacki....
Ja det kan du nok.....En Fiat 127 kan også tunes til at kunne køre 800 km/t - men det er bare ret usandsynligt at det sker.

Bieber-fans....Nu tager i jer kraftedme snart sammen......
Mandag aften viste TV-2 et interview med Justin Bieber.....Og interviewet blev også vist i tivoli, hvor man kunne se en flok tøser som stod og skreg hver gang deres idol kom på skærmen.....For helvede mand - DET VAR ET BÅNDET INTERVIEW og ikke en optræden.....Jeg ved godt at disse tøser ikk er ret gamle, men stop nu - dette er sgu alligevel for pinligt.


Ligesom de tøser på "hesteforum" som gik totalt amok over EkstraBladets musikanmelder "Treo".....De gik amok over hans negative anmeldelse af popdrengens 3. album.....Flere af dem gik så langt som til at ville opsøge Treo.....Og en foreslog endda at hyre en lejemorder....Haha ja det var jo nok ikke ment så direkte, men damn, det er sgu alligevel for komisk.

Dansk rocker myrdet på rasteplads i Sverige.......Et medlem af banden "Outlaws"........Fint nok.......Får bestemt ikke mig til at løfte øjenbrynene. Ja det skulle da lige være fordi at det er endnu en udgift for den almene borger......

Den flinke cykeltyv.........Hehe det sgu sejt nok.....At levere den "lånte" cykel tilbage, sammen med et "takkebrev".......Pisse go stil.....Tomlen op for det.


Nye dopinganklager mod Armstrong........Tja....7 Tour-sejre som måske om-fordeles...Hvor sejlt, når de så om et par år finder ud af at de "nye vindere" også var dopede.........En ren parodi.......
Hvis anklagerne er sande, så kan man vist med rette kalde ham "sportens største pusher nogensinde" da anklagerne bl.a går på at han skulle have skaffet doping til rigtig mange.


Sidst men ikke mindst, så synes jeg sgu snart at folk på Facebook skal stoppe med konstant at omtale deres døtre som "Prinsessen"....Det lyder satme for dumt....I hvert fald så ville det være rart med en snarlig ændring til et nyt udtryk....